3 februari 2012 – Meetkastjes in bestelauto’s moeten straks het aantal privékilometers voor u gaan bijhouden. Er gaat dan een bijtelling gelden van 10% voor ondernemers die minder dan 2.500 privékilometers in het jaar hebben gereden. Vanaf 2013 is het mogelijk om van dit systeem gebruik te gaan maken. Dit blijkt uit informatie van het ministerie van Financiën.

In het bericht ‘Nieuw systeem voor bijtelling bestelauto’ kon u al lezen dat de Belastingdienst straks met een kastje gaat bijhouden hoeveel privékilometers u werkelijk met de bestelauto maakt. Het ministerie van Financiën was al druk bezig met het testen van dit systeem. Veel ondernemers blijken al zo’n kastje te hebben en de eerste proef is dan ook geslaagd. Deze ondernemers kunnen vanaf volgend jaar dit kastje gaan gebruiken. Maakt u volgend jaar gebruik van dit kastje dan heeft dat tevens gevolgen voor de hoogte van de bijtelling. De bijtelling is namelijk slechts 10% als u minder dan 2.500 privékilometers per jaar rijdt.

Niet langer rittenregistratie bijhouden

Met dit automatische systeem is het bijhouden van een rittenregistratie niet langer nodig. Dit neemt voor u een hoop administratieve rompslomp uit handen. Gebruikt u de bestelauto echt alleen voor zakelijk gebruik, dan kunt u de ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ aanvragen. U hoeft dan geen rittenregistratie bij te houden en ook geen rekening te houden met een bijtelling in de loon- of inkomstenbelasting. Daarnaast zult u in principe voor de BTW ook geen correctie voor privégebruik aan hoeven geven.

Categorieën: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *